OUTPLACEMENT/ASSESSMENT

Omschrijving/aanpak Outplacement

De vraag naar een Outplacement traject kan vele oorzaken hebben: onderlinge overeenstemming tussen werkgever en medewerker, ontslag, ziekte, reorganisatie, in individuele gevallen of als groep. De overeenkomst tussen deze aanleidingen is altijd dat de persoon in kwestie een hele verandering moet doorstaan. Daarbij spelen verwerking en acceptatie een rol. Outplacement leidt echter ook vaak tot zeer positieve nieuwe keuzes. 

De volgende stap in het proces wordt ook wel het assessment genoemd. Tijdens het assessment worden een aantal vragen beantwoord. Denk hierbij aan vragen zoals: waar sta je nu? Wat heb je gedaan en waar wil je naartoe? Er wordt dus gekeken naar wat jouw ambitie is en wat jij precies wilt gaan doen in het werkveld. Ook wordt er gekeken naar de kennis die jij al hebt. Past dit bij hetgeen dat je wilt gaan doen of zal je omgeschoold moeten worden? Is al het bovenstaande behandeld? De verandering kan iemand ook inspireren om te gaan voor wat hij echt wil. Dan is het tijd om samen met je coach op zoek te gaan naar een geschikte baan. Het outplacement traject bij ActiVitaal is maatwerk omdat geen twee personen en hun situaties gelijk zijn.

Doorlooptijd

Een traject outplacement varieert van een doorlooptijd tussen 6 en 12 maanden begeleiding. In 6 maanden vinden sommige personen al een nieuwe baan. Anderen hebben die tijd nodig om een goede en bewuste (nieuwe) richting te vinden en hebben daarna nog een aantal maanden nodig voor solliciteren en het vinden van hun baan. Welk outplacement traject met welke inhoud en doorlooptijd het best geschikt is voor u of uw medewerker(s) hangt af van meerdere elementen. Wij gaan eerst een oriënterend gesprek met uw medewerker voeren en zullen dan samen een outplacementplan schrijven. De aanpak van ActiVitaal kenmerkt zich door op maat samengestelde trajecten en actieve/ intensieve individuele begeleiding.

Inzet

Om uw medewerker zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in het outplacement traject is de inzet van de volgende producten noodzakelijk;

Powered by webXpress