COACHING EN TRAININGEN

Coaching en trainingen

ActiVitaal ondersteunt werknemers op verschillende vlakken in hun loopbaan, dat kan in de vorm van individuele of groepstrainingen. De trainingen kunnen betrekking hebben op:

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding kan ook een startpunt zijn om in gesprek te gaan met de werkgever. Uiteindelijk levert loopbaanoriëntatie werknemers op die meer gemotiveerd zijn, effectiever werken en meer initiatief tonen. Loopbaanbegeleiding voorkomt uitval en weglopen van personeel.

Loopbaanontwikkeling

Trainingen op het gebied van het ontwikkelen van sollicitatie vaardigheden, trainingen op het gebied van netwerken, CV schrijven, oefenen van sollicitatie vaardigheden, oefenen van werknemersvaardigheden.

Persoonlijke groei

Het vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen. Het aanleren of aanscherpen van vaardigheden, bijvoorbeeld het delegeren van taken, het voeren van slechtnieuwsgesprekken of het geven van presentaties.

Interne communicatie

Het verbeteren van de communicatie op de werkvloer en trainingen voor leidinggevenden waarin onderwerpen aan de orde komen zoals, hoe motiveer ik mijn mensen, hoe maken we afspraken en worden deze ook nagekomen? Wat is mijn stijl van leidinggeven en hoe effectief is deze?

Fysieke belasting

Voorkomen van fysieke overbelasting is erg belangrijk. Ongeveer 25% van alle verzuimmeldingen zijn gerelateerd aan klachten aan het houding en bewegingsapparaat. In onze trainingen Gezond werken wordt aandacht besteed aan gezonde werkhoudingen, inzetten van hulpmiddelen en het geven van feedback aan collega's gericht op gezond werken. De training wordt voorzien van praktijkvoorbeelden op maat, doordat de trainer vooraf een inventarisatie van werksituaties komt maken op het bedrijf.
 
De trainingen zijn interactief, theorie wordt eigen gemaakt door middel van oefeningen. In een groepstraining is het groepsproces van belang. De groepsleden stimuleren elkaar en leren ook van elkaar. Voorafgaand aan de training wordt met u als werkgever het doel van de training bepaald en is er een gesprek over de invulling en de duur van de training. Een training is altijd maatwerk en wordt afgestemd op uw wensen en mensen.
Powered by webXpress